#6 Weerstand loslaten

Weerstand.

Wat is dat eigenlijk en hoe kun je dat loslaten?

Gister hadden we na onze FitClub training een momentje om even te zitten en te praten. Even met de groep in gesprek om te horen waar je staat, waar je tegenaan loopt, wat misschien beter kan, etc.

Bij 1 deelneemster kwam naar voren dat ze het kunnen laten staan van alcohol best wel lastig vond.
Laat ik meteen zeggen, nee ze is geen alcoholist, maar een drankje als ze uitgaat of een wijntje bij het avondeten, ja die miste ze gewoon.
Het is namelijk een gewoonte om dat te doen en het is zo “gezellig”.
(van dat soort uitspraken word ik persoonlijk een beetje niet goed, maar die bewaar ik voor een andere blog)

Maar weer even terug naar onze alcoholist (grapje hè). Ze zag er namelijk een beetje tegen Koningsdag op. Deze dag staat er natuurlijk ook wel een beetje om bekend dat je die leuker doorkomt als je een slok op hebt.
Ze was hier zo mee bezig in haar hoofd, dat dit dus helemaal een “ding” werd.
Het werd bijna een obsessie voor haar om dus maar niet te gaan drinken, of in ieder geval niet te veel.

Op deze manier houdt je eigenlijk het “niet lukken” hiervan in stand.
De focus ligt enorm op hoe je het eigenlijk niet wilt, waardoor je de flow en dat het allemaal niet zo zwaar hoeft te zijn, in de weg.

Als het haar lukt om de weerstand hiervan af te halen en dus gewoon oké is met hoe het gaat, dan zal ze hoogstwaarschijnlijk veel relaxter die dag doorkomen èn waarschijnlijk vanzelf of geen alcohol drinken of veel minder dan waar ze al een paar dagen bang voor is.

Wees oké met hoe het nu is, hoe het nu gaat, waar je nu bent in je leven en je zult zien dat als die weerstand eraf is, je veel makkelijker en zonder moeite je leven manifesteert naar jouw voorwaarden.