#2 – De wet van aantrekkingskracht

#Blog2 De wet van aantrekkingskracht

In mijn eerste blog kwam het al even ter sprake, The Law Of Attraction.
Ik leef al een tijdje volgens deze principes en ik wil je met deze blog graag wat meer hierover vertellen.

Een paar jaar geleden kocht ik het boek ‘The Secrect’ van Rhonda Byrne. Sinds het lezen van dit boek leef ik volgens de principes van dit grote geheim.

De wet van aantrekking is eigenlijk een universele wet die altijd werkt en waarbij je dat wat je uitzendt ook zult aantrekken. Dus even kort gezegd, zend jij positieve energie en gedachten uit dan zul je meer positieve energie ontvangen. Zend je negatieve energie uit, ja dan zul je meer van deze negatieve energie terugkrijgen. 

Alles waar jij je aandacht aangeeft, waar jij je op focust trek je aan. Alles om ons heen is energie, maar ook onze gedachten. Je bent vast weleens ergens naar binnen gelopen en dat je voelde dat er geen fijne sfeer of energie aanwezig was. 

Bedenk nu dat je gedachten ook energie zijn, nu snap je misschien ook dat die energie op een bepaald niveau zit, op een bepaalde frequentie. Dan is het ook niet gek dat die gedachte diezelfde energie opzoekt om op dezelfde frequentie te kunnen blijven. Dus je trekt nu meer aan van hetgeen je uitzendt.

Als je dus merkt dat je niet op de juiste frequentie zit, dan kun je dit dus veranderen.

Maar hoe doe je dat dan.
Zoals ik al zei hebben je gedachten een bepaald niveau een bepaalde vibratie die je uitzendt. Als jij dus overwegend boos of negatief bent en dat altijd alles jou overkomt, jij bent het slachtoffer, dan zul je meer negatieve situaties, maar ook andere personen aantrekken die dit versterken of bevestigen.
Deze wet werkt namelijk altijd, zowel positief als negatief.

Het is dus belangrijk dat je weet wat je uitzendt. Probeer meer bewust te worden van de gedachten die je uitzendt.
In ‘The Secret’ spreken ze over het Universum, daar zend je je gedachten naar uit. Maar geef het vooral een naam waar jij je in kan vinden. Ik noem het ook het Universum.

Probeer je meer bewust te worden van je gedachten. Focus je op wat je wèl wilt en zie het voor je, beeld je het in, visualiseer dit. Probeer het te zien en te voelen alsof je het al bent of hebt. Als je dit kunt, zul je merken dat je op een andere frequentie gaat zitten. Je gaat een andere energie uitstralen.

Nu is het helaas niet zo dat dit het is. Het is niet zo dat die nieuwe auto die je gevisualiseerd had opeens uit de lucht komt vallen. Maar doordat jij nu op een andere frequentie zit, een fijnere, positieve frequentie, zul je dingen, kansen en mensen aantrekken die ook op dat energieniveau zitten. Jij hebt het nu in gang gezet en het is aan jou dat je dat zo houdt. Maar er zullen sowieso dingen op je pad komen die ervoor kunnen zorgen dat jij steeds dichter bij je doel komt.

Als je er dan volledig, 100% in vertrouwd, kun je het loslaten. Je hoeft er niet de hele tijd aan te denken. Je kunt bijvoorbeeld elke ochtend of avond even gaan zitten en visualiseren over je wens. Ik doe dit vaak als ik naar bed ga. Ik ga dan nog even mediteren en tijdens deze meditatie zie ik mijn droom/wens of datgene waar ik dan naar verlang voor me en ik voel het. 

Ga je nu niet druk maken om wanneer je het krijgt en hoe, daar zorgt het Universum of hoe jij het noemen wilt wel voor. Dat is niet jouw taak.

Jij mag het vragen, erin geloven en dan ontvangen.

En mocht je nu denken, wat een onzin allemaal, dan wil ik je uitdagen om het eens te proberen. Probeer het met iets kleins.

Ik was ook niet meteen overtuigd dat ik dingen voor elkaar kon krijgen door er ‘aan te denken’. Ik ging het testen met een parkeerplaats.

Ik had namelijk nooit plek vlakbij mijn werk. Ik moest altijd mijn auto 2 straten verderop parkeren en dan nog een stuk lopen. Ik ging toen visualiseren dat ik altijd plek zou hebben voor de deur van mijn werk. Ik wilde niet eerder van huis gaan, ik wilde gewoon dat ik alles hetzelfde kon doen in de ochtend zoals altijd, alleen nu wilde ik altijd een parkeerplek voor de deur. Dit was iets kleins, dit kon ik makkelijk geloven dat ik dit kon manifesteren. Ik zal je zeggen dat ik in deuk heb gelegen in mijn auto toen ik elke keer, bijna vanaf het moment dat ik het verlangen het universum had ingestuurd, een plek had voor de deur.
Goed een enkele keer niet, maar 9 van de 10 keer wel!

Dus ga je de uitdaging aan? en als het lukt stuur me dan alsjeblieft een berichtje via mail/app, facebook of instagram. En ook als het niet lukt, laat het me weten want ik wil je heel graag helpen dat het wel gaat lukken!

Veel succes!

Liefs Suzanne

Waves of beauty Over mij

-Be the energie you want to attract-